MAGIC - REPAIR JALAN DENGAN CEPAT DAN TANPA PERLU PANGGIL TV3



Anda ada masalah jalan berlubang di kawasan anda tinggal? Walaupun drive sambil tutup mata pun anda boleh mengelak lubang-lubang tuh sebab daripada anda kecik lubang tuh dah memang ada kat situ dan mana-mana pihak pun tak penah teringat nak tolong tampung? Hehe, saya berlegar-legar kat online magazine tadik dan terjumpa cara-cara untuk repair lubang tuh dengan cepat. Apa yang anda perlukan adalah:

1) Cat
2) Imaginasi
3) Keberanian

Sila klik paparan penuh untuk mengetahui cara-caranya...hehehhehehe....

Firstly, cari jalan yang berlubang



Then, cat lubang tuh


Gunakan imaginasi anda untuk lukis lubang tuh, lukis ajala yang anda suka. Tapi mohon guna imaginasi baik anda, segala imaginasi yang boleh menyebabkan anda dapat appointment kaunseling dari Jabatan Agama Islam dipohon agar dielakkan

Lukis kat semua lubang jalan yang ada...lukis BESAR-BESAR..


Esok harinya...or dalam kes kat Malaysia ni mungkin seminggu or sebulan lepas tuh


Tadaaaaaaaaaa!!!!





p/s: Mohon jangan sabitkan saya jika anda ditangkap nanti...LOL

25 comments:

  1. Hahaha...kreatif..! boleh try kalau2 jalan berlubang kan..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jalan dalam uitm tuh boleh jugak...yang kat PI tuh tulis besar2 'JALAN LICIN BILA HUJAN!! SILA PAKAI TAYAR MOTOR YANG ADA KUASA CICAKMAN!' (anyway kalau tak pecaya, hari hujan, cuba lepak kat gerai makan depan PI tuh pastuh kira berapa orang eksiden jatuh kat situ...hohohoho

      Delete
  2. haha..boleh wat ke ni?ngeee..perlu lukis besar2 la kan..dan yg berwarna terang..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai kaler yang terang benderang...hahahaha...kasik menteri besar nampak

      Delete
  3. Replies
    1. ha'ah bang, jangan lukis bukan2 sudey...hahahahah

      Delete
  4. hahaha, terbaek la.. nanti anna pon nak try buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. anna, jangan lupa ikut tips Puteri kat bawah tuh, takut tak sempat siap lukisan...keh3x

      Delete
  5. tapi benda ni tak boleh buat kat jalan raya , nanti umur tak panjang .

    kereta banyak gila ~

    buat jalan kampung sapa nak tengok ? kih3 :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat jalan kampung ok jugak, tok penghulu tengok, tapi takut kot tok penghulu mengamuk, penah tengok cerita 'Kampung Semarah Padi' tak? takut jadik macam cita tuh...kakakakaka

      Delete
    2. Kampung semarah padi ? tak pernah tgk pun . sat nak p google

      Delete
    3. hehehe...yalor..semuanya bepunca dari penghulu marah tuh...huuhuhuhu

      Delete
    4. sekarang ni kalau saya jumpa jalan berlubang saya akan ingat kat blog ni . hehe :D

      terkejut jalan kat kampung saya yang asalnya berlubang dah bertampal . haha >_<

      Delete
    5. Hahaha, nanti kalo nak try tips ni kat jalan kampung tuh, jangan lupa amik gambar pastuh email ok? hahaha...lagi satu, amik gambar time tok penghulu mengamuk skali :P

      Delete
  6. pastikan letak signboard 'JALAN DI TUTUP' sebelum mula lukis di jalan raya..tak pasal-pasal tengah syok lukis..ada pula yang melanggar...neno neno pula yang kena datang..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kakakakaka...atually kalo neno neno yang datang, pastuh masuk metro, bukan takat lubang jalan aja repair, siap padang AES lagik... :P

      Delete
  7. IDEA yg bernas....nanti aku try..coz tmpt aku ni lubang mcm gampang..bnde ni xkena kat dia org,kalo kena kat dia org baru nk tampal..atau sultan naik knderaan...kalo sultan xdtg..hampeh,..mesin tar jalan pn xnmpak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sultan semua naik kereta mewah bro, langgar lubang baru bunyi TUP, tak gegar mana, kita ni la yang teruk..sikit ja langgar, dah macam nak tecabut urat kepala...naik moto toksah cakapla...tegolek...haha

      Delete
  8. menarik idea ni.. jom lukis guna kaler kuning biar semua org nmpak jelas ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, takpun kaler merah, satu lagik idea, pakai cat putih yang org guna kat landasan lapangan terbang, yang bersinar punya putih tuh...hahahahha...

      Delete
  9. sy keja ngan kontraktor buat jln... x pernah terpikir idea ni....hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...